Betonlook verf

Wil je graag eens een andere look in je huis? Dan is de Betonlook verf misschien wel iets voor jou. De Betonlook Verf van L’Authentique geeft muren en woonaccessoires namelijk een unieke uitstraling.

Betonlook op je muur?

Op het moment dat je de verf aanbrengt op een muur moet de muur droog en vast zijn. Daarnaast mag de muur niet sterk zuigend zijn en moet hij goed schoon zijn. Is de ondergrond wel (sterk) zuigend? Dan is het belangrijk dat je dit eerst behandeld met een degelijk voorstrijkmiddel van L’Authentique. Zorg ervoor dat je de voorstrijk goed laat drogen voordat je verder gaat met verven. Als vetaanslag of andere verontreinigingen zichtbaar zijn moet je deze eerst verwijderen met een ontvetter. Voor het gebruik moet je de verf zo min mogelijk roeren, zo zorg je ervoor dat een echte betonlook ontstaat.

Is de muur volledig schoon? Dan kun je een laag Betonlook Primer van L’Authentique met een roller of kwast aanbrengen voor een goede basis. Daarna kun je de verf met de bijbehorende kwast aanbrengen. Afhankelijk van je gewenste resultaat kun je de verf kruiselings of in banen verwerken, gebruik je een grote of kleine kwast en gebruik je meer of minder Betonlook Verf.

Betonlook op hout?

Ook dat kan natuurlijk! Zoals ook bij muren het geval is, moet vetaanslag en andere verontreinigingen eerst verwijderd worden met L’Authentique verfreiniger. Daarna kun je de onderlaag licht opschuren en met schoon water afnemen. Voor het gebruik van de verf moet je deze zo min mogelijk roeren.

Vervolgens breng je een laag Betonlook Primer van L’Authentique aan met een roller of kwast. Op hout moet je de verf zo dun mogelijk opzetten voor een mooi resultaat. Als je het meer dekkend wilt hebben kun je dit doen door met meerdere lagen verf te werken. De laatste stap is om de verf met de bijbehorende kwast aan te brengen. Net zoals op muren kun je zelf kiezen hoe je het verwerkt. Dit kun je kruislings of in banen doen.

Waar moet je op letten?

De Betonlook verf maakt gebruik van natuurlijke pigmenten. Het kan hierdoor voorkomen dat kleuren onderling afwijken. Een kleurenstaal is slechts een indicatie van de kleur. Ons advies is om altijd eerst een tester te bestellen. Met deze tester kun je een testvlak maken. Omdat de kleuren onderling kunnen afwijken is het belangrijk dat je voldoende verf hebt. Heb je restjes over? Gooi deze dan altijd bij elkaar. Halverwege het schilderen moet je niet een nieuw blik verf opentrekken. De kans bestaat dan dat de kleuren iets afwijken. Je werkwijze heeft een grote invloed op het uiteindelijke resultaat. Ook de hoeveelheid verf en de ondergrond hebben grote invloed. Om de betonlook met het beste resultaat aan te brengen zonder dat het veel moeite kost kun je altijd contact opnemen met onze adviseurs.

De verschillende soorten Betonlook verf

De Betonlook verf is verkrijgbaar in 1, en 2,5 liter. Per liter kan gemiddeld 17 tot 22 vierkante meter geschilderd worden. De verf is verkrijgbaar in 14 kleuren. Daarbij is de verf geschikt voor gebruik binnenshuis en na 30 dagen is deze schrobvast. Eventuele spatten kun je direct reinigen met water. Heb je vragen of wil je graag een persoonlijk advies? Dan horen wij dit graag! Neem vrijblijvend met ons contact op.

Benieuwd naar ons aanbod in betonlook verf? Bekijk het hier!