Duurzaamheid

Het verkopen, verpakken en produceren van vrijwel alle producten heeft impact op het milieu. Zeker in de verfindustrie is het belangrijk om na te denken over de ecologische gevolgen, omdat er nou eenmaal veel met chemische materialen wordt gewerkt.

Bij L’Authentique zijn we daar als geen ander bewust van. Hoe groter we groeien, hoe duurzamer we proberen te zijn. Zo houden we ons uiteraard aan de geldende milieuwetten, maar we proberen daarnaast op andere manieren bij te dragen aan een betere wereld. In deze blog leggen we je uit waarom de producten van L’Authentique ecologisch verantwoord zijn.

Lokale productie in energiezuinige panden

Zowel onze meubels als de verf worden gewoon geproduceerd in Nederland. Dat is een bewuste keuze en daar zijn we enorm trots op! Zo houden we de transportkosten laag en belasten we het milieu minder. De bedrijfspanden waarin onze producten worden geproduceerd, zijn uitgerust met zonnepanelen. Daarmee verlagen we de inkoop van elektriciteit en reduceren we de CO2 uitstoot.

Milieuvriendelijke grondstoffen

Al onze verfsoorten worden op kleur gebracht door middel van natuurlijke pigmenten. Ook onze Kalkverf is een 100% minerale verf. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten letten we niet alleen op de kwaliteit van de grondstoffen met betrekking tot de levensduur, maar ook op de mogelijke schadelijkheid voor mens, dier en milieu.

Duurzame verpakkingen

We gebruiken bij het maken van onze dozen minder karton en produceren zo minder afval. Onze dozen, verfblikken, emmers en zelfs het plakband zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Daarnaast beschermen we onze verf bestellingen met Flo-Pak Green. Dit zijn volledig afbreekbare opvulkorrels, die uiteenvallen in onder andere water en inerte compost. Onze dealers kunnen gebruikte korrels weer naar ons terugsturen, zodat wij ze kunnen recyclen. Bovendien zoeken we elk jaar een goed doel uit dat ons team aanspreekt. Voor elke volle zak Flo-Pak korrels die we recyclen, doen we een donatie.

Recyclebare producten

Afval is duur, daarom is L’ Authentique erop gericht alle reststoffen zoveel mogelijk te voorkomen. Afval wat toch ontstaat, wordt zoveel mogelijk hergebruikt. Daar waar dit niet mogelijk is, wordt dit gescheiden aangeleverd bij Renewi, onze afvalpartner. Zij verwerken de reststoffen weer tot hoogwaardige secundaire grondstoffen, onder hun motto “Afval bestaat niet”.