Geef je keuken een update met L’Authentique

Het is de droom van velen: een gloednieuwe keuken, waarin je naar hartelust kan koken, bakken en genieten. Je huidige keuken is misschien functioneel, maar wellicht ook een tikkeltje ouderwets of niet meer helemaal naar je smaak.

Toch is een nieuwe keuken vaak een grote investering. Dat geld besteedt je vast en zeker liever aan andere zaken. Het kán makkelijker en goedkoper, namelijk door je bestaande keuken een opfrisbeurt te geven. Zeker wanneer je net een nieuw huis hebt gekocht of aan het verbouwen bent geslagen, kom je met wat zorg en aandacht al een heel eind. We geven je 3 top tips!

Stap 1: Kies je kleur

Geen tegels op de achterwand van je keuken? Dan is een verfbeurt van de achterwand een perfecte optie om jouw keuken in no time een opvallende make-over te geven. Door een kleur te kiezen die afwijkt van de huidige kleur creëer je namelijk al een volledig nieuwe beleving. Durf een kleurkeuze te maken die bij je past en vergeet niet te genieten van het proces. Schilderen is namelijk een hele leuke tijdsbesteding!

De matte muurverf van L’authentique is goed afwasbaar en daardoor geschikt voor iedere keuken. We adviseren onze twee componenten lak of Sealer als afwerking te gebruiken bovenop de matte muurverf. Dit beschermt de muur tegen vlekken.

Stap 2: Maak van je keukenblad een eyecatcher

Het keukenblad is vaak de eyecatcher van jouw keuken. Het is dan ook niet voor niks dat deze relatief vaker wordt vervangen of overgeschilderd dan de overige onderdelen.

Heb je een kleine keuken? Dan komt een licht keukenblad het best tot zijn recht. Lichte kleuren kunnen een ruimte namelijk optisch vergroten. Wanneer je de verf goed dekkend hebt aangebracht, kan het blad afgewerkt worden met onze L’Authentique Waterproof Stucco.

Eerst dien je het keukenblad goed te ontvetten, spoel het daarna goed na met schoon water. Schuur het oppervlak en ontstof het goed. Nu kun je beginnen met het aanbrengen van de eerste laag Waterproof Stucco Primer, laat deze minimaal 12 uur drogen. Zet na droging de tweede laag Waterproof Stucco Primer op en laat dit minimaal 6 uur drogen. Nu is het tijd om de Waterproof Stucco korreldik op te zetten, zorg dat het oppervlak bedekt is. Het drogen van deze laag duurt ongeveer zes uur, waarna je het oppervlak licht opschuurt. Hierna kan de tweede laag waterproof stucco schrapend aangebracht worden. Wanneer deze is opgedroogd kun je het keukenblad licht op te schuren en af te lakken met een 2-componenten lak. Het eindresultaat? Dé eyecatcher van jouw keuken.

Stap 3: Ook de keukenkastjes verdienen aandacht

Door een keukenkastje te verven kun je je keuken compleet veranderen. Naast het keukenblad zijn de keukenkastjes vaak het eerste wat opvalt als je binnenloopt, omdat ze een groot gedeelte van het oppervlakte innemen.

Als je reeds geschilderde keukenkastjes wil verven, kun je ze het beste goed ontvetten, naspoelen met schoon water en dan licht opschuren met korrel 80 en 120. Je kunt eventueel gaatjes van handvaten dichten en na droging even afwerken met een grondlak.

Nu zijn de deurtjes klaar om ze in twee lagen af te lakken met matte- zijdeglans- of hoogglanslak. Als de lak droog is, kun je dezelfde handgrepen weer terugplaatsen of nieuwe handgrepen kiezen die voor een andere uitstraling zorgen. Wanneer de keukendeurtjes glad zijn, dan is een laag waterproof stucco een mooie optie. Hierbij volg je dezelfde procedure als bij het aanrechtblad.

Hulp nodig bij het verven van jouw droomkeuken?

Is het jouw droom om je keuken een nieuwe uitstraling te geven? We helpen je graag met het creëren van jouw ideale keuken. Ben je op zoek naar advies of wil je je keuken een make-over geven, maar weet je niet hoe? Neem contact met ons op via onze socials of info@lauthentique.nl. Laat juist in deze tijd je creativiteit de vrije loop en geef je verouderde keuken eens een nieuw likje verf.