L’Authentique verf buitenshuis toepassen

In deze blog geven we je 5 tips hoe je ook buitenshuis optimaal kunt genieten van kleuren van L’Authentique.

1. Kies de juiste kleur kozijnen en gevel

Bij het kiezen van de juiste kleur spelen een aantal factoren een rol. Zo vind ik het persoonlijk belangrijk dat de kleuren passen bij de architectuur van het huis. Daarnaast kijk ik of de kleur voor de gevel en kozijnen aansluit bij de kleuren die binnen zijn gebruikt. Zo haal je binnen naar buiten en ontstaat er één geheel.

Kleur geeft een huis persoonlijkheid. Witte kozijnen of een gevel doet het huis bijvoorbeeld groter lijken, donkere kozijnen of een gevel geeft het een elegante uitstraling. Zachte natuurtinten zijn op dit moment erg in trek. Denk daarbij aan kleuren als zandkleur, Leem , olijf kleuren en Klei.

L’Authentique biedt een exterieur verven in meer dan 130 verschillende kleuren. Zo is er altijd wel een kleur die goed bij jouw huis en persoonlijke smaak past.

2. Welke kleur kozijnen past bij het huis?

Naast de kleur van de gevel is het ook belangrijk te kijken naar de kleur van de dakpannen en de omgevingskleuren.

Is de gevel van je huis van steen, dan heb je volop keuze uit kleuren. Als de gevel geschilderd is dan is het belangrijk om de juiste match te maken. Je kunt kiezen voor een contrasterende kleur, dus; een donker gekleurde gevel en lichte kozijnen of andersom. Maar je kunt ook kleuren kiezen die in hetzelfde kleurenpalet zitten, dus bijvoorbeeld; een licht grijze gevel en donker grijze kozijnen.

Maar let op, niet iedere grijze kleur matcht met elkaar. Kies altijd kleuren met dezelfde ondertoon kleur. Voor de deuren kun je ook dezelfde kleur kiezen als de kozijnen, dat geeft rust.

3. Gevelverf of Kalei verf?

Onze gevelverf is een matte verf die probleemloos toegepast kan worden op baksteen en beton. De gevelverf sluit het oppervlak af beschermt zo de gevel tegen weersomstandigheden. Mocht je een huis hebben dat wat ouder is of problemen heeft met vocht, dan is het verstandiger te kiezen voor onze Kalei verf. Dit is een dampdoorlatende verf die vochtregulerend werkt.

Uiteraard is de Kalei verf ook te gebruiken bij een nieuw huis.

4. Hou rekening met mogelijke (optische) verschillen

De omgeving waarin een kleur wordt aangebracht kan invloed hebben op de perceptie van de kleur. Een kleur lijkt buiten bijvoorbeeld lichter dan binnen, door de invloed van (zon)licht. Bekijk daarom de stalen ook niet in fel zonlicht en denk eraan dat een verfkleur op een kleine staal donkerder lijkt dan als het op een groter oppervlak aangebracht wordt.

5. Waar moet je rekening mee houden?

Vaak kies je een kleur met behulp van een kleurenstaal. Daarmee kun je makkelijk verschillende kleuren met elkaar vergelijken en sneller een keuze maken. Hou er echter rekening mee dat een kleurenstaal slechts een indicatie van de kleur is en er geen rechten aan kunnen worden ontleend.

Het gemiddelde rendement van al onze verfsoorten ligt tussen de 8 en 10 vierkante meter per liter verf. Zo kun je dus altijd uitrekenen hoeveel verf je ongeveer nodig hebt en bestel je nooit te veel. Onze kleuren zijn verkrijgbaar in potten van 1 liter, 2,5 liter en 5 liter. Gebruik je verschillende potten verf van dezelfde kleur? Door het gebruik van natuurlijke pigmenten kunnen kleuren onderling gering afwijken. Zorg voor voldoende verf en gooi altijd restjes verf bij elkaar. Start niet halverwege het schilderen van het oppervlak met een nieuw blik verf.

Het uiteindelijke resultaat is sterk afhankelijk van de werkwijze, de hoeveelheid verf die wordt gebruikt en de ondergrond.