Thuiswerken

Steeds meer mensen zien de voordelen van thuiswerken. In deze blogpost geven we je 4 tips voor een gezonde en aangename thuiswerkplek.

1. Omring jezelf met de juiste kleuren

Kleuren hebben invloed op je gedrag. Hoewel je het misschien niet altijd in de gaten hebt, roepen kleuren bepaalde emoties op en hebben ze zelfs effect op je gemoedstoestand. Bonte kleuren om je heen geven een positief gevoel en kunnen je helpen je concentratie vast te houden. Maar een overkill van een bepaalde kleur kan ook een averechts effect hebben.

De kleur geel maakt bijvoorbeeld onrustig en rusteloos, terwijl blauw en oranje juist kalmte en harmonie uitstralen. Ga voor jezelf eens na of je je thuiswerkplek eens met een ander kleurtje moet opleuken.

2. Zorg voor goede verlichting

Door thuis te werken ben je veel minder onderweg en zit je vaak lang op een en dezelfde plek. Zorg er daarom voor dat voldoende daglicht je kan bereiken. Door veel binnen te zitten ligt een Vitamine D-tekort op de loer, waardoor je je soms moe en lamlendig kunt voelen.

Richt je thuiswerkplek dus het liefst in dicht bij een raam. Is dat niet mogelijk? Zorg dan voor een heldere lamp, zodat je ogen niet te zwaar belast.

3. Geuren werken op je gemoedstoestand

Niet alleen kleuren, maar ook geuren kunnen je perceptie van thuiswerken veranderen. Overweeg een goede luchtverfrisser, omring jezelf met zuiverende planten of zet eens wat vaker een raam open. In frisse lucht, of althans lucht met een frisse geur, voel je je meer op je gemak en raak je minder snel vermoeid of afgeleid.

4. Zorg voor een goede balans tussen werk en rust

Omdat je collega’s niet binnen komen rennen en je uit je concentratie halen, kun je vaak langer aan één stuk doorwerken. Daardoor ben je eerder geneigd om een verkrampte houding aan te nemen of te lang naar je scherm te staren. Er zijn veel bestaande adviezen rondom de werk-rust balans, zoals de 20/20- regel (i.e. voor elke 20 minuten die je naar je scherm kijkt, moet je ook 20 seconden naar een voorwerp dat ver weg ligt kijken).

Sta dus ook regelmatig op uit je bureaustoel en loop even door een andere kamer, voordat je weer verder gaat. We helpen je graag met het creëren van jouw ideale thuiswerkplek. Ben je op zoek naar advies of wil je je thuiswerkplek een make-over geven, maar weet je niet hoe? Neem contact met ons op via onze socials of info@lauthentique.nl.

Laat juist in deze tijd je creativiteit de vrije loop en geef je muren eens een nieuw likje verf. Hoe zit jouw gedroomde werkplek eruit?