Tienerkamer inrichten

Wanneer je zoon of dochter naar de middelbare school gaat, breekt een spannende fase aan. De puberteit doet zijn intrede, de omgeving van je kind verandert drastisch en ook het dagelijkse ritme wordt helemaal anders.

Het wordt dus hoog tijd om die bonte kinderkamer om te toveren tot een serieuze maar stoere tienerkamer. Hoe pak je dat aan? Gelukkig is het eenvoudiger dan je denkt.

Doe samen inspiratie op

Laat jouw tiener vooral meebeslissen bij het inrichten van zijn of haar nieuwe kamer. Niet alleen is het leuk om er een ouder-kind project van te maken, ook vergroot je zo de kans dat er daadwerkelijk dankbaar gebruik van gemaakt gaat worden. De slaapkamer moet een plek zijn waar je kind zich thuis voelt.

Online kunnen jullie meer dan genoeg inspiratie op doen. Maak bijvoorbeeld een Pinterest-bord aan en laat je kind voorbeelden toevoegen van kamers die hij of zij tof vindt. Bespreek samen de kaders en het budget en zoek samen naar passende meubels en accessoires. Samen inkopen doen is dan de bekroning op de goede voorbereiding.

Ga op zoek naar de juiste kleur

Kleur is bij de inrichting van een tienerkamer heel bepalend. Een tienerkamers heeft het liefst geen kinderachtige uitstraling meer, maar het moet ook niet te serieus aanvoelen. Haal gerust het oude behang eraf en verhuis alle knuffels naar zolder, maar zorg voor voldoende speelse en kleurrijke elementen. Kies neutrale kleuren als basis op de muren en geef kleur door middel van accessoires. Zo kun je bijvoorbeeld een grijze muur accentueren met bonte gordijnen of een mooi kleed. Het bed kun je opvrolijken met een mooie deken en veel kussens om lekker in weg te zakken.

Creëer een prettige studieplek

Afhankelijk van het dagelijkse reilen en zeilen in je huishouden is de slaapkamer ook vaak de plek waar je kind zijn of haar huiswerk zal maken. Daarom is het belangrijk dat het een ruimte wordt waarin hij of zij zich goed kan concentreren. Zorg dus voor veel natuurlijke lichtinval of een felle lamp en houd bij het uitkiezen van de meubels rekening met voldoende opbergruimte voor boeken, schriften en kantoorartikelen.

Heb je behoefte aan (kleur)advies voor je nieuwe tienerkamer? Stuur ons een foto van je huidige slaapkamer en we denken graag met je mee!