Voor iedere levensfase een slaapkamer

Naarmate jouw kind ouder wordt, is het belangrijk om hem een ruimte te geven waar hij of zij zich kan terugtrekken, kan ontspannen en zichzelf kan ontwikkelen. Maar hoe creëer je een fijne slaapkamer voor iedere levensfase van je kind? Wij geven je voor alle drie de levensfases een advies.

Een kleurrijke babykamer

Verf is er in allerlei soorten en vooral in heel veel KLEUREN. Waar moet je dan op letten bij het kiezen van de perfecte verf voor jouw babykamer? Als eerste is het belangrijk dat de verf die je gebruikt veilig is voor jou en je kind. Verf en lak op waterbasis is daar een heel goed voorbeeld van. Deze verf bevat namelijk geen terpentine en ook geen VOS (Vluchtige Organische Stoffen). Het is beter voor je baby, voor jou en het milieu.
Het leukste aan het samenstellen van een babykamer is natuurlijk het uitzoeken van de juiste kleurencombinatie. Iedere combinatie heeft een ander effect op de ouders en hun kind. Zo geven zachte kleuren een rustgevend effect op ouder en kind.

Om de babykamer helemaal af te maken kun je nog meer kleur toevoegen door middel van kleurrijke accessoires. Zo kun je kiezen voor een kleurrijk lampje, een vintage stoeltje en aan oneindig andere accessoires, die je babykamer afmaken. Let wel op dat er met de accessoires niet te veel kleurverschillen ontstaan, dat geeft een onrustige uitstraling.

Een vrolijke avontuurlijke kamer voor jouw Kleuter

Kleur is één van de belangrijkste sfeermakers in de slaapkamer en hoe ouder ze worden hoe meer kleur je kunt verwerken binnen hun kamer. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken met fellere kleuren en leuke thema’s. Of je brengt leuke accenten aan met bijvoorbeeld de schoolbord verf van L’Authentique waarop jouw kleine creatieveling al zijn creativiteit kwijt kan. Je kunt er ook voor kiezen om de kamer een extra dimensie te geven door naast het verf ook behang aan te brengen.

Een veilige haven voor jouw tiener

Wanneer je kinderen ouder worden, brengen ze het liefst zo veel mogelijk tijd door op hun slaapkamer. Voor tieners is hun slaapkamer immers een soort veilige haven waar ze tot rust kunnen komen en hun eigen persoonlijkheid ontwikkelen. Laat dan ook de tiener zelf mee beslissen hoe zijn of haar kamer eruit komt te zien. Tieners hebben vaak een moderne strakke smaak. Denk er bijvoorbeeld aan om alle muren wit te maken, met uitzondering van de langste muur. Die wordt dan huidskleur om diepte en rust binnen te kamer te creëren. Je zult versteld staan wat jouw tiener allemaal kan bedenken.
Wanneer je ervoor kiest om de slaapkamer een nieuwe stijl te geven kan de kast en het bed natuurlijk niet achterblijven. Deze kunnen gemakkelijk overgeverfd worden met onze L’Authentique matte lak, die je binnen een paar minuten aanbrengt. Nu kun je dit natuurlijk zelf doen, maar laat jouw tiener vooral meehelpen. Jong geleerd is namelijk oud gedaan.

Om de tiener kamer helemaal af te maken kun je ervoor kiezen om een stoer effect aan te brengen met onze betonlook verf. Zo ziet de kamer er toch weer net iets anders uit dan al die andere kamers. Of je kiest er voor om een spiegel te plaatsen om de optische ruimte te vergroten of ga jij toch voor de plant die zorgt voor gezonde lucht en zuurstof?

Hulp of advies nodig bij het creëren van een nieuwe kinderkamer?

Is jouw kind ook toe aan een nieuwe kinderkamer? We helpen je graag met het samenstellen van de kamer die past bij jouw kind. Ben je op zoek naar advies of wil je de kamer van je kind een nieuwe uitstraling geven, maar weet je niet hoe? Neem contact met ons op via onze socials of info@lauthentique.nl. Laat juist in deze tijd je creativiteit de vrije loop en geef de kamer van je kind een nieuwe stijl.