Welke bank past bij jou?

Als je dit blog leest heb je waarschijnlijk besloten dat het tijd is voor een nieuwe bank. De speurtocht naar de bank die perfect bij je past is begonnen.

Een zitbank is één van de belangrijkste zitmeubelen in jouw woonkamer en daarnaast heb je ook nog de bijbehorende kleuren die je doortrekt in je accessoires, vandaar dat het heel belangrijk is om alle mogelijkheden te onderzoeken. Een moeilijke keuze? Maak je geen zorgen, binnen dit blog bespreken we namelijk alle punten waar jij op moet letten. We gaan op zoek naar het antwoord op jouw vraag: “Welke bank past perfect bij mij en hoe pas ik het toe in mijn huidig interieur?”

Welke functie krijgt de bank?

Voordat je gaat kijken naar de verschillende stoffen of soorten bekleding, ga je eerst op zoek naar een bank die qua functionaliteit en design perfect bij jou past.
De functie van de zitbank is afgelopen jaren enorm veranderd. Vroeger was een eettafel bestemd om aan te eten en ontving je je bezoek met een kopje koffie in de formele zithoek.

Maar hier zagen we afgelopen jaren een verschuiving in komen; De harde, houten eetkamerstoelen worden ingeruild voor een eetkamerstoel met het comfort van een fauteuil en de kleine houten tafels worden vervangen voor een grote eettafel waar je met bezoek tot in de late uurtjes aan kunt genieten. De bescheiden zithoek wordt getransformeerd in een nest met een grote bank waar je tijd met je geliefden doorbrengt of heerlijk tot rust komt. 

Droom je van een grote loungebank waar je kunt genieten van een favoriete serie of kunt wegdromen met een goed boek? Dan kies je voor een diepe, comfortabele bank met een medium of zacht zitcomfort, zoals onze Ciel, Noah of Sem.

Of misschien ben je geen type om op je vrije dag onderuit op de bank te liggen en zoek je juist een bank met een actievere en hogere zit? Dan adviseren we je te kijken naar onze Michelle, Coen of Judith.

Ben je bijvoorbeeld helemaal weg van onze Noah, maar vind je dit model te laag en te diep? Dan is het goed om te weten dat we bij L’Authentique maatwerk leveren en alle modellen tegen meerprijs aan kunnen passen in zithoogte, zitdiepte en breedte. Zo creëer je van iedere bank een droombank die bij jou past.

Benieuwd naar ons aanbod in banken? Bekijk het hier!